Main menu
ideasfactorybg.orgХората

Хората

Екипът на Фабриката е шарена комбинация от характери, обединени около идеята за вдъхновяване на личностното развитие в контекста на социалната промяна чрез спонтанността и играта.

 

Янина Танева

photo at claudialeisinger dot com

Янина Танева

Вярата в силата на “проблемната” среда да е инкубатор на уникални социални иновации е въздухът, който дишам и водата,в която плувам. Вероятно съм пристрастена към крайната теза, че от отприщването на креативния потенциал зависи ходът на човешката ни еволюция. И май сега именно е времето да преформулираме думата “развитие” и да я ориентираме към човешкото щастие. Работя “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна. Стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи, както и други подобни и налудничави като Магазин за време и Changemakers Academy. В джоба ми винаги има …червен клоунски нос.

 

Лина Славова

Лина Славова

Длъжност: общностни въпроси и комуникация
Най-много на света обичам да общувам. Да срещам нови хора, да ги свързвам помежду им, заедно да правим нещо добро. Това ме зарежда с нестихващ ентусиазъм и оптимизъм.
Като фабрикант и хамалог мечтая Фабрика за идеи и Хамалогика да оглавят Министерство на всеобщото щастие и полезното действие ;) Скоро.

 

Росен Славов

Росен Славов

Длъжност: Морски съпорт
Бройте ме и мен!
Повлиян съм изключително от морето – вдъхновение, свобода, спокойствие, размисъл, свежест.
Поемал съм по много различни пътища – икономика, телевизия, публична администрация, общинска дейност, мениджмънт. В крайна сметка културата винаги се е появявала както любимо число в главата. И то онази, пусната на свобода форма. Всички ние създаваме култура – в общуването, в поведението, в примера който даваме. Културата е възпитание и усъвършенстване.

 

Славoслав

Славoслав

“Човек се учи докато е жив”, казваше баба ми, а и началната ми учителка.
Това за щастие е онова нещо, което тече през целия ни живот, осъзнато или не. Е, когато го правиш целенасочено и виждаш всяка проява на живота като безценен урок, тогава е по-забавно, а и далеч по-продуктивно.
От скоро в сферата на неформалното образование, след една доброволческа дейност, няколко трейнинга и течащо обучение към Theodor Heuss Kolleg и Balkans Let’s Get Up, се радвам да съм част от богатия екип на Фабриката.

 

ina

Велина Цанкова

Поживях и поработих из няколко чужди земи, но усетих, че мястото ми не е там. Фабрика за идеи е най-новото предизвикателство, което се появи в моята приказка. Иска ми се като с вълшебна пръчица да сложа всичко на мястото му, но така няма да е интересно…

 

Николета Манчева

Николета Гаджева

Преди да избера своята нова дестинация пътувах цели 9 години из ширините и дълбините на събитийния мениджмънт и PR-а.
След толкова години в корпоративната среда реших, че е време да използвам таланта си на организатор и комуникатор за социална промяна. Еvent management-ът винаги ми е бил в кръвта, но избрах да го прилагам за истински и сърцати каузи и открих точното място за това случване – Фабрика за идеи.
Срещите с нови, впечатляващи и луди хора тук са ежедневие и това наистина ме зарежда! Всеки ден учим един от друг, развиваме се и случваме откачени неща. Работата в креативна среда и пространство, където можеш да вдишаш дълбоко е истинска мотивация за сивото ти вещество.

———————————————————-

Основатели

Александра Йоцова

Александра Йоцова

Занимава се с обучения за деца и възрастни от 1999г. Тя един от създателите на екологично сдружение За Земята и дългогодишен инструктор в Outward Bound България, защото харесва да работи с хора и да търси нови подходи.

 

“Социалната промяна започва отвътре и после не можеш да се спреш, просто действаш”

Евгени Монов

Евгени Монов

Придвижвам натурални обекти и субекти по пътя на световното им израстване с помоща на естествени материали.
Обичам да се чувствам полезен за света, така че той да бъде и изглежда по-щастлив и красив в очите на тези, които ще го оценят, а Фабриката е ключът към това той да стане такъв.

 

Мира Александрова

Мира Александрова

Търсейки първоизточника на повечето проблеми, с които се сблъскваме, отново и отново откирвам, че причините се крият в човешката психика. Мисълта ни е най-силният коз, който притежаваме и най-голямата ни слабост. Струва ми се, че грешната ценностна сиситема, вградена в съвременните общества има болезнена нужда от промяна и затова винаги ще заставам зад Фабрика за идеи. Обичам приятелите си, природата, музиката, красотата, йогата, хубавата храна, обиколките по шарения свят и, дори и работейки в корпорация, всеки ден се усмихвам и се опитвам да се забавлявам, да бягам от стереотипите, да творя и да предизвикавам доброта, във всеки от нас.

 

Сашка Витанова

Сашка Витанова

Ученето е като приказка без край, е моето вярване. За 10-годишния си стаж като доброволец и работещ съм преминала през разнообразни сфери – от ветеринарна медицина, мултилевъл маркетинг, мениджър доброволци, устойчиво развитие, през пътешестване и неформално образование до фабриканстване. Основният мотив в живота ми е природата – цялата и в частност човешката, и възстановяването на връзката човек-природа и човек-човек. Знанието за изборите, които правим в живота си и тяхното въздействие, е връзката, която търся. Затова съм с Фабрика за идеи – за споделяне и учене, които едновременно сами по себе си са резултатност и радост и заедно с това са средство за постигане на удовлетворение.

FacebookDribble