Main menu

ЗА НАС

За нас

icons_about_usФабрика за идеи е младежка организация, създадена от група ентусиасти в края на 2006 година. Тя е дете на стартиралата по-рано същата година и активирала въпросните люде кампания “Да спасим Иракли”. Кампанията ни доказа и убеди необратимо, че когато хубави хора имат хубава кауза и забъркат още креативността си в това, резултатът може да е само добър и да се окаже забавно да променяш света около себе си. Организацията функционира като истинска такава (с офис, стажанти и други белези на солидност) от 2011 година. Интересът и любопитството ни са насочени към връзката между играта (култура, изкуство, неформално образование) и социалната промяна. Изследваме активно как чрез играта да катализираме положителна промяна на нагласи в обществото по посока включване на младите хора в процесите на взимане на решения, социално предприемачество, гражданско образование и др.


Мисия

icons_misiaМисията на Фабрика за идеи е да пробужда чрез иновативни подходи потенциала за социална промяна у всеки, готов да стане “Фабрикант”. Нашите инструменти са неформалното образование, креативността и създаването на мрежи от страхотни хора, които заедно могат да променят нещата около себе си. Страстта ни е дa доказваме, че у всеки е задрямал по един Ганди, Мандела или Мартин Лутер Кинг. В краен случай поне по един Бил Драйтън. А на събуждане дори те имат нужда от подкрепа!

Визия

icons_visionВярваме, че е възможен и вече съвсем близо светът, в който пълноценното себеизразяване ще създаде множество овластени общности – създатели на собствената си съдба, а не нейни потребители – хора, които искат и могат активно да взимат решенията, които засягат бъдещето им и съвместно да го сътворяват.


Нашето място

icons_our_placeГорди сме, че разполагаме с пространство за срещи и различни културни случки, като прожекции и дискусии, известно сред приятелите ни просто като “Фабриката” (a.k.a. La Casa Azzurra). То съществува благодарение на над 10 чифта доброволчески ръце и десетки килограми глина, които ще откриете в ролята на мазилка от естествени материали по стените ни…
разгледай –>

 

FacebookDribble