Main menu
ideasfactorybg.orgФабриканти

Фабриканти

Защо съм с Фабрика за идеи?

NadejdaСрещата с “Фабриката” ме направи на първо място по-отворена към хората, на второ – по-вярваща в себе си и в добрия изход на “с-каквото-там-си-се-захванал”. Това, разбира се, много променя начина на мислене и правене на нещата – не е толкова фатално, ако нещо не се получи, много по-хубаво е нещо да се получи, хората са си хора, а не някакви зли сили :).Но ако трябва да съм по-конкретна – осмелих се да кандидатствам по няколко програми, за които преди си мислех, че “няма смисъл”, описах няколко налудничави идеи и ги представих пред организациите, които биха могли да ги реализират, с почти ясното съзнание за пълна лудост. Някои бяха отхвърлени, други – приети. Но преди всичко се свързах с други хора, които – освен да ми помагат на практика с информация и идеи в определени ситуации – винаги са налице, за да ме заредят положително и да ми дадат тласък за по-нататъшна лудост!

Надето

LiliaОт себелюбие :) Предпочитам да общувам с интелигентни, разчупени, артистични, весели хора с широк светоглед, мотивация за постоянно ъпгрейдване със световните иновации в сферата на социалноотговорното поведение и ученето през целия живот. Критичното мислене е обединяващия фактор между замесените във Фабриката, а желанието за промяна и разрешаване на проблемите чрез нестандартни и най-вече артистични форми прави фабрикантите не просто мечтатели, а същински социални архитекти. Харесва ми, че голяма част от участниците умело жонглират с осем часова работа, семейни ангажименти и разнообразните инициативи на Фабриката. За мен Фабрика за идеи е концентриран социален еликсир в глокален (глобален и локален) контекст, приемането на който води до личностно развитие и подобряване на заобикалящата ни среда.Благодарна съм, че съм имала честта да участвам и в два международни младежки проекта в Ирландия и Португалия, както и в Академията за социална промяна – безценен житейски опит и безценни контакти с уникални хора..

Лили

nikiЗащото работата по всеки един проект е лекота с екип като на Фабриката, изграден от професионалисти скрити зад клуоунските носове. Защото в процеса на работа се запознавам с нови хора, запознавам се дори със самия себе си.
Срещам нови идеи и мечти, които по един или друг начин мога да подпомогна да се сбъднат, а няма по-голяма награда от това да сбъднеш една мечта

Ники

ДидоФабриката за идеи дойде ненадейно и внезапно в живота ми. Маркира, оформи и съдейства за значителната промяна на житейския ми път, инерцията от която още ме движи напред. С две думи: беше станало сиво преди вас, след вас се върна цветът. :) Освен преоткирването на собствените ми възможности сред вас и във вашето менторско обкръжение, вие ми върнахте и/или показахте собственото ми желание да работя върху неща, които самият аз харесвам (в сравнение с рутинното и страдалческо упование в анти-утопичното работническо ежедневие), което прави живота приятен, красив, ненаситен и усмихнат. И ако това не ви е достатъчно, ще загатна, че вашият професионализъм и ниво на предаване на знания, макар и да не претендират за формална академичност, са такива, че още не мога да му намеря дубликат. Въпреки че образованието ми тук ме кефи супер изключително адски много, както знаем, системата като набъбне над едни определени граници, влиза в цикъл на регрес и к’о ставаше? Почваше да закостеняваа … нали така беше схемичката :).

Дидо

MartaТова, с което ми повлия срещата с вас, беше, че всяка идея, която идва от сърце, има смисъл от внимание и шанс за реализация. Страхотно е, когато някой ти помогне, да повярваш, че мечтите могат да се сбъдват с лекота и усмивка. Хареса ми колко бързо човек може да намери нови приятели – съмишленици, когато ги обединява това, че обичат това, което правят и са готови да помагат и на всеки, който мечтае с любов :) Сега, година след моя фабрикантски курс, аз все повече се доближавам до реализирането на идеята, която представих “За{обичайте} София” и благодаря на екипа ви, че съм част от Фабриката за идеи, няма бивши членове – нали? ;) Белязани сме завинаги с очи за доброто и възможностите, които са в Света около нас и в нас, разбира се. :)

Марта

FacebookDribble