This slideshow requires JavaScript.

 

Над 100 човека с близо 30 идеи се включиха в първото по рода си Предизвикателство за социална промяна. На 11 април в 00:00ч. мисиите бяха раздадени в Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и София. Екипите имаха три дни да се сблъскат с реални предизвикателства и намерят решения на проблеми от най-разнообразни сфери- граждани и администрация, бедност, корупция, околна и градска среда, младежка заетост, работа с общности, достъп до култура.
Макар и напълно различни една от друга, всички мисии

отговарят на общи критерии – отиди в сърцето на проблема, мисли!, мобилизирай нестандартните си идеи, създай новаторско, реалистично и приложимо решение в рамките на 72 часа, представи своята идея пред публика, готова да помогне с нейната реализация.

На 15 април във всеки град бяха представени и решенията на проблемите според участниците в Social Innovation Challenge. С помощта на жури, Фабрика за идеи избра 6 екипа, които ще получат пълни стипендии в следващата инициатива от Changeis.bg- Академия за социална промяна, която ще се случи през юни, септември и ноември на различни места в България с лектори от цял свят.
Чрез образуваната БАНКА ЗА ИДЕИ, Фабрика за идеи ще посредничи между участниците и потенциалните инвеститори в добрите им идеи – донорски организации и частни компании, готови да подкрепят отборите в изпълнението на техните решения.