This slideshow requires JavaScript.

 

На 14 ноември в Склада на ул. Бенковски 11 се събраха на едно място всички участници от Предизвикателството за социална промяна 2015 и Резиденция Баба, които продължават да работят по проектите си. Те имаха възможност за 2-минутно обобщено представяне на проекта си, в което да приканят присъстващите за съдействие и да споделят нуждите си, за да продължат да работят по идеята си.

След тези 2 минути, всички гости – от различни бизнеси, фондации и с интерес в сферата на социалното предприемачество – обиколиха всички екипи и проекти, запознаха се в по-свободен разговор със същността им и, в зависимост от интереса и компетентността си, предложиха подкрепа.

Своебразната валута, с която можеха да подкрепят проектите, се изразяваше в доброволчество, експертиза и финанси. Не остана проект, който да не бъде подкрепен, но и за много от екипите споделянето на съществуващи подобни инициативи или преосмисляне на посоката на действие бяха особено ценни.

Impact Hub Sofia също бяха сред катапултиращите и подариха на всеки от екипите 1 месец свободно ползване на пространството им, където, естествено, ще имат възможност да се срещат и с други активни социално-предприемачески магьосници.

Какво следва? Ще следим малките и големи стъпки на всяка идея и ще ви информираме тук навременно!